Step-by-Step Guide to Make Favorite Polpette cacio e uova
Polpette cacio e uova. Polpette Cacio e Uova Recipe "Cace e Ove" or Cacio e Uova is a very popular dish all over the province of Chieti. As often is the case with Abruzzo cuisine, it's a dish that was created using leftovers and low-cost ingredients. In the past meat was really hard to come by because it was so expensive, so instead of making meatballs, the sharp housewives in the province of Chieti made.
Realizzate con tanto pecorino e uova. fritte e poi tuffate nel sugo! Se cercate altre polpette senza carne provate anche queste alla ricotta e le polpette di pane. In alternativa provate anche le polpette al sugo.
Hello everybody, hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a special dish, polpette cacio e uova. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Polpette Cacio e Uova Recipe "Cace e Ove" or Cacio e Uova is a very popular dish all over the province of Chieti. As often is the case with Abruzzo cuisine, it's a dish that was created using leftovers and low-cost ingredients. In the past meat was really hard to come by because it was so expensive, so instead of making meatballs, the sharp housewives in the province of Chieti made.
Polpette cacio e uova is one of the most well liked of current trending meals in the world. It is appreciated by millions daily. It's simple, it's fast, it tastes yummy. They're nice and they look wonderful. Polpette cacio e uova is something that I have loved my whole life.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can have polpette cacio e uova using 8 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.
The ingredients needed to make Polpette cacio e uova:
- {Take 200 gr of pane raffermo.
- {Make ready of Acqua.
- {Prepare 2 of uova.
- {Get 80 gr of pecorino gratuggiato.
- {Make ready 1 ciuffetto of prezzemolo fresco.
- {Make ready of Sale e pepe nero.
- {Get of Olio di arachidi per friggere.
- {Make ready of Un idea per servire le polpette, anche su crema di piselli.
A few sprigs of fresh parsley, finely chopped. Reduce the heat to low to keep warm. Take the crustless bread and chop roughly into small cubes. If the bread is too dry, soak it in milk, and squeeze the excess liquid before creating the balls.
Steps to make Polpette cacio e uova:
- Tagliamo il pane e mettiamo nell acqua per farlo ammorbidire.
- Poi lo strizziamo bene o lo facciamo scolare bene in un scolapasta.
- Mettere il pane ben strizzato in una coppa e incominciare ad aggiungere gli ingredienti elencati.
- Con le mani mescoliamo tutto per incorporare tutti gli ingredienti Nota se vi accorgete che l impasto è molle aggiungere un po di pan grattato al contrario se è denso un po di acqua Il composto deve essere compatto.
- Mettiamo la coppa in frigo e facciamo riposare per 1 h, Dopo il tempo trascorso prendiamo il composto e incominciamo a preparare le polpette tra le mani.
- Riscaldare l olio in un tegame con olio abbondante a 170 gr Appena è caldo friggere le polpette Fare scolare l olio in eccesso in un cestello e poi servire in un piatto da portata.
Le pallotte o polpette cacio e uova sono un piatto a base di formaggio uova e pangrattato, una ricetta rustica della tradizione contadina che viene preparata con il formaggio rigatino, un formaggio di pecora stagionato dal sapore delicatissimo. Le "vere" polpette abruzzesi cacio e uova si preparano con il pecorino rigatino abruzzese, che è un formaggio a media stagionatura. Tuttavia, se non abitate in Abruzzo potreste avere problemi a reperire questo formaggio: sostituitelo quindi con un altro tipo di pecorino. Per preparare le pallotte cacio e ova poni in una ciotola la mollica di pane sbriciolata e unisci i due formaggi grattugiati, le uova sbattute, l'aglio e il prezzemolo tritati e il pepe. Impasta tutto con le mani e poi, quando il composto risulterà omogeneo, assaggialo per aggiustarlo eventualmente di sale.
So that is going to wrap it up with this exceptional food polpette cacio e uova recipe. Thank you very much for reading. I'm sure that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!