Recipe of Any-night-of-the-week Polpette di melanzane

Polpette di melanzane. A summery snack that is never absent on the Calabrian Sunday lunch table, polpette di melenzane are a hymn to resourcefulness, and to a waste-not-want-not philosophy that sees delicious, moreish food being whipped up out of everyday (or leftover) ingredients. The version below is the simplest and most classic. It calls for aubergines mixed with day-old bread and with a hefty dose of pecorino.

Polpette di melanzane The recipe of Polpette di Melanzane (Eggplant Meatballs) is easy and quick, perfect for an aperitif or as a second course with vegetables. This delicious dish is a must of the culinary tradition of Calabria region (P urpetti 'i mulingiani), but you can find it in Southern Italy, particularly in Sicily, Campania, Puglia, Calabria, where the eggplants abound: used in dozens of recipes (for. Neapolitan Eggplant Meatballs (Polpette di Melanzane) are excellent for snacks or appetizers - a vegetable treat that is always a hit! (*This post contains some affiliate links) Up to this day, I still cannot decide which one is my favorite Italian street food - panelle or these, polpette di melanzane.

Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, polpette di melanzane. One of my favorites. This time, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

A summery snack that is never absent on the Calabrian Sunday lunch table, polpette di melenzane are a hymn to resourcefulness, and to a waste-not-want-not philosophy that sees delicious, moreish food being whipped up out of everyday (or leftover) ingredients. The version below is the simplest and most classic. It calls for aubergines mixed with day-old bread and with a hefty dose of pecorino.

Polpette di melanzane is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It's easy, it is fast, it tastes yummy. It's appreciated by millions every day. They're fine and they look wonderful. Polpette di melanzane is something which I've loved my whole life.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook polpette di melanzane using 9 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make Polpette di melanzane:

  1. {Make ready 1 of melanzana.
  2. {Get 50 g of grana padano grattuggiato.
  3. {Get 1 of uovo.
  4. {Take 30 g of pangrattato.
  5. {Get 5 of pancarrè senza bordi.
  6. {Take of Sale e pepe.
  7. {Take Cubetti of galbanino o mozzarella.
  8. {Take 5 cucchiai of passata di pomodoro (meglio se preocotta).
  9. {Prepare qualche foglia of basilico.

Grease baking sheet with olive oil. Combine chopped eggplant, egg, grated Parmesan cheese, breadcrumbs, mint, salt, and pepper in a bowl; mix well. Scoop up a small amount of eggplant mixture and roll into a ball between your palms. La ricetta delle polpette di melanzane è semplice e veloce, perfetta per un aperitivo, come antipasto o come secondo a base di verdure.

Steps to make Polpette di melanzane:

  1. Tagliate a cubetti la melanzane e friggetela in abbondante olio di oliva, lasciatela scolare per mezz'ora (potete anche prepararle la sera prima)..
  2. Mettete i tocchetti di melanzana con una terrina e poi aggiungete il grana, l'uovo, i pancarrè sbriciolati, foglie di basilico, il pangrattato, la passata, sale e pepe e impastate il tutto..
  3. Prendete un pugnetto di composto appiattitelo e mettete in mezzo due cubetti di formaggio. Poi avvolgete il tutto e formate una polpetta..
  4. Passate le polpette nel pangrattato e poi friggetele in abbondante olio di semi. (Potete usare anche quello che avete utilizzato per friggere le melanzane). Appena saranno dorate mettete i bocconcini a scolare su dei fogli di carta assorbente..
  5. Fate raffreddare per qualche minuto e servite!.
  6. Se volete dare un tocco in più a queste polpette dopo cotte immergetele per qualche minuto nella passata di pomodoro precotta e lasciatele cuocere per circa 5 minuti..

Croccanti fuori e morbide dentro, in questa ricetta infatti le polpette sono fritte; è possibile preparare anche le polpette di melanzane al sugo scegliendo di friggerle o passarle al forno. Le polpette di melanzane sono un secondo piatto facile e gustoso, ideale per il pranzo e la cena di ogni giorno. Gli ingredienti che occorrono per realizzarle sono pochi e semplici. Bastano delle melanzane, del pangrattato, un uovo, del formaggio grattugiato e in pochi minuti prepareremo un'alternativa sfiziosa alle classiche polpette di carne! Come fare le polpette di melanzane.

So that is going to wrap this up with this special food polpette di melanzane recipe. Thank you very much for reading. I'm sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url