Recipe of Speedy Polpette cacio e uova

Polpette cacio e uova. Polpette Cacio e Uova Recipe "Cace e Ove" or Cacio e Uova is a very popular dish all over the province of Chieti. As often is the case with Abruzzo cuisine, it's a dish that was created using leftovers and low-cost ingredients. In the past meat was really hard to come by because it was so expensive, so instead of making meatballs, the sharp housewives in the province of Chieti made.

Polpette cacio e uova Using simple ingredients, these Italian Cheese Balls are an like an emblem of Abruzzese cuisine, made with just eggs, cheese and bread! An iconic dish from the Abruzzo region in the cucina povera tradition, pallotte cacio e uova—cheese and egg balls—probably got its start as a way to use up leftover bits of cheese and stale bread. The mixture is then bound together with egg and formed into balls and, just like meatballs, fried and simmered in tomato sauce.

Hello everybody, hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, polpette cacio e uova. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Polpette Cacio e Uova Recipe "Cace e Ove" or Cacio e Uova is a very popular dish all over the province of Chieti. As often is the case with Abruzzo cuisine, it's a dish that was created using leftovers and low-cost ingredients. In the past meat was really hard to come by because it was so expensive, so instead of making meatballs, the sharp housewives in the province of Chieti made.

Polpette cacio e uova is one of the most favored of recent trending meals on earth. It is simple, it is quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions every day. They are fine and they look fantastic. Polpette cacio e uova is something which I've loved my whole life.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can have polpette cacio e uova using 8 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

The ingredients needed to make Polpette cacio e uova:

  1. {Get 200 gr of pane raffermo.
  2. {Get of Acqua.
  3. {Take 2 of uova.
  4. {Make ready 80 gr of pecorino gratuggiato.
  5. {Prepare 1 ciuffetto of prezzemolo fresco.
  6. {Take of Sale e pepe nero.
  7. {Prepare of Olio di arachidi per friggere.
  8. {Get of Un idea per servire le polpette, anche su crema di piselli.

Per preparare le pallotte cacio e ova come prima cosa preparate la passata. Le pallotte cacio e uova, dette anche cace e ove, sono una ricetta tipica abruzzese veramente deliziosa. Si tratta di una specie di polpette di pane e formaggio, che vengono fritte e poi ripassate nel sugo per un risultato finale da leccarsi i baffi! Una ricetta nata dalla cucina povera, quindi, fatta con pochi ingredienti, ma davvero gustosa.

Instructions to make Polpette cacio e uova:

  1. Tagliamo il pane e mettiamo nell acqua per farlo ammorbidire.
  2. Poi lo strizziamo bene o lo facciamo scolare bene in un scolapasta.
  3. Mettere il pane ben strizzato in una coppa e incominciare ad aggiungere gli ingredienti elencati.
  4. Con le mani mescoliamo tutto per incorporare tutti gli ingredienti Nota se vi accorgete che l impasto è molle aggiungere un po di pan grattato al contrario se è denso un po di acqua Il composto deve essere compatto.
  5. Mettiamo la coppa in frigo e facciamo riposare per 1 h, Dopo il tempo trascorso prendiamo il composto e incominciamo a preparare le polpette tra le mani.
  6. Riscaldare l olio in un tegame con olio abbondante a 170 gr Appena è caldo friggere le polpette Fare scolare l olio in eccesso in un cestello e poi servire in un piatto da portata.

Og gi ho preparato le pallotte cacio e uova un piatto di una bontà incredibile tipico della cucina regionale abruzzese. Le pallotte o polpette cacio e uova sono un piatto a base di formaggio uova e pangrattato, una ricetta rustica della tradizione contadina che viene preparata con il formaggio rigatino, un formaggio di pecora stagionato dal sapore delicatissimo. Le pallotte cacio e uova sono uno dei classici piatti della tradizione contadina abruzzese, ("pallott cace e ove" in dialetto locale). Si tratta di polpette a base di formaggio e uova, fritte e ripassate in un sugo di pomodoro, che le rende morbide e golose. Niente di più semplice: pochi ingredienti, facile realizzazione.

So that's going to wrap it up for this special food polpette cacio e uova recipe. Thank you very much for reading. I am confident you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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