Step-by-Step Guide to Make Favorite Polpette di melanzane
Polpette di melanzane. Polpette di melanzane - aubergine fritters. by. The version below is the simplest and most classic. Polpette di Melanzane, eggplant balls, are a traditional cucina povera dish of southern Italy, made with eggplant, eggs, cheese and bread.
Skin the eggplant and place the flesh into a food processor. The recipe of Polpette di Melanzane (Eggplant Meatballs) is easy and quick, perfect for an aperitif or as a second course with vegetables. This delicious dish is a must of the culinary tradition of Calabria region (P urpetti 'i mulingiani), but you can find it in Southern Italy, particularly in Sicily, Campania, Puglia, Calabria, where the eggplants abound: used in dozens of recipes (for.
Hello everybody, it's John, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, polpette di melanzane. One of my favorites. This time, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Polpette di melanzane - aubergine fritters. by. The version below is the simplest and most classic. Polpette di Melanzane, eggplant balls, are a traditional cucina povera dish of southern Italy, made with eggplant, eggs, cheese and bread.
Polpette di melanzane is one of the most well liked of current trending foods on earth. It's enjoyed by millions daily. It is easy, it is fast, it tastes yummy. They are fine and they look wonderful. Polpette di melanzane is something which I've loved my whole life.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook polpette di melanzane using 9 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.
The ingredients needed to make Polpette di melanzane:
- {Get 1 of melanzana bianca.
- {Make ready 6 fette of Pane in cassetta.
- {Take 1 spicchio of aglio.
- {Take 2/3 Foglie of basilico.
- {Make ready 3 cucchiai of latte.
- {Get of Olio sale pepe.
- {Prepare 1 of fetta di formaggio marzolino toscano.
- {Get qb of Acqua.
- {Take 50 g of pangrattato.
Place the eggplants on a baking tray and pour oil on them. Make sure the eggplants are properly coated with oil. Take the baking tray out of the oven and let the eggplants cool down. Grease baking sheet with olive oil.
Steps to make Polpette di melanzane:
- Preparare gli ingredienti. Lavare e tagliare la melanzana. Sbucciare l'aglio e togliere l'anima. Lavare le foglie di basilico e aggiungerle in cottura.
- Mettere in una casseruola con olio, sale e pepe. coprire e cuocere fuoco lento. Aggiungere un po' di acqua..
- Dopo 15 minuti la Melanzana sarà pronta. Lasciare freddare.
- Una volta fredda aggiungere il pane ammollato e strizzato. Formare un composto omogeneo e non molle.✅ In caso aggiungere 50 g di pangrattato nell' impasto.
- Ungersi le mani di olio e formare le polpette con all' interno un cubetto di formaggio..
- Preparare una padella antiaderente rivestita di carta forno, e cuocere per 10/12 minuti con un filo di olio. Girare con 2 cucchiai di legno le polpette, dopo che avranno formato la crosticina. Coprire con un coperchio. E cucinare senza schizzi!!!! Trasferire le polpette e noterete la padella completamente pulita... la parte grassa e' rimasta sulla carta forno... (vedi il consiglio).
- A fine cottura lasciare intiepidire le polpette e servirle..
- Ottime da mangiare calde e filanti a seconda del proprio gusto.
- Oppure Accompagnate con la salsa allo yogurt fresca, estiva e aromatica (Vedi la ricetta).
Combine chopped eggplant, egg, grated Parmesan cheese, breadcrumbs, mint, salt, and pepper in a bowl; mix well. Scoop up a small amount of eggplant mixture and roll into a ball between your palms. Disponete la polpa, così ottenuta, in un. Se preferite una versione "light" di questa ricetta,. Le polpette di melanzane sono un secondo piatto facile e gustoso, ideale per il pranzo e la cena di ogni giorno.
So that is going to wrap this up for this special food polpette di melanzane recipe. Thanks so much for your time. I am sure that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!